locatiemanager Hart van Meerdervoort en leerkracht groep 5 en 8

• Nederlandse taal (groep 4 t/m 8)

Martin Brusse

Ik ben trots om op De Dolfijn te werken. Dat doe ik al vanaf 1979. Ik heb in allerlei groepen les gegeven en natuurlijk vele kinderen in de klas gehad. Regelmatig kom ik oud-leerlingen tegen op onze school, die besluiten om hun kinderen als nieuwe leerling op De Dolfijn aan te melden. Als zij vertellen dat ze hele goede herinneringen aan hun schooltijd hebben en aangeven wat ze tot nu toe bereikt hebben in hun leven, ben ik blij dat ik daar aan bij heb kunnen dragen. Onze school is een echte multiculturele school en daardoor ook een reële afspiegeling van de maatschappij. Ik ervaar het als een extra verrijking dat onze kinderen zodoende kunnen leren van elkaar. Dit kan zijn op het gebied van cultuur, levensovertuiging, gebruiken en godsdienst. Iedereen is welkom en wordt dus geaccepteerd zoals hij/zij is. Daarom staan normen en waarden hoog in ons vaandel en leren de leerlingen met respect met elkaar en anderen om te gaan. Als leerkracht vind ik het heel belangrijk dat de sfeer in de groep goed is, dat de kinderen zich thuis voelen in een veilige omgeving. Naast het werk moet er ook tijd voor een grapje zijn. Dit is voor mij de beste basis elk kind uitdagend, eigentijds en vernieuwend onderwijs aan te bieden om zo hun eigen talenten te ontwikkelen en een gedegen basis te leggen voor hun toekomst. Als bovenbouwcoördinator heb ik regelmatig overleg met de collega’s van groep 3 t/m 8. Zodoende bewaken wij onze visie en zorgen voor een doorgaande lijn. We vormen dan ook een professioneel en hecht team, dat betrokken, enthousiast en gedreven, maar ook kritisch is. Tevens maak ik deel uit van de Staf en heb naast de leerlingen en collega’s veelvuldig contact met ouders. Daarbij streef ik er naar dat de deur zo veel mogelijk open staat. De betrokkenheid van de ouders bij school en van school bij het gezin is zeer belangrijk, omdat beide partijen samen zorgen voor het welzijn en de toekomst van onze kinderen. We hebben dan ook een zeer actieve rol in wijk. Vanaf maart 2016 zijn we gestart in de multifunctionele accommodatie aan de Perkstraat;  een uitdagende omgeving aangepast aan de modernste eisen van ons onderwijs.