leerkracht groep 8 en Topklas

• IB (Interne Begeleiding)

Jolanda van der Pol

Hallo, ik ben Jolanda v/d Pol. Van mijn 10e tot mijn 12e jaar heb ik in Iran gewoond vanwege het werk van mijn vader. Daarna nog Griekenland en Nigeria. Daar kreeg ik les van een juf uit Nederland. Dit werk wilde ik ook gaan doen, in het buitenland! Van dit laatste is het nooit gekomen. De eerlijkheid, leergierigheid maar vooral de humor van kinderen maakt dit werk zo ontzettend leuk. In mijn klas merkte ik dat geen een kind hetzelfde is, sommige hebben wat extra nodig. Dit kan een aai over de bol zijn of soms meer! Het werk als IB-er maakt het voor mij mogelijk om met deze kinderen maar vooral ook met de ouders op zoek te gaan naar hulp. De zoektocht is niet altijd erg makkelijk, zeker niet voor de ouders. Mijn eigen bevlogenheid om ieder kind speciaal te vinden kan ik, met de taak als ib-er, ook gebruiken om mijn collega’s te begeleiden en motiveren het beste uit en in ieder kind te halen. Alles gecombineerd: begrip en ervaring met andere culturen en geloven, met plezier werken met kinderen, begeleiden van ouders en collega’s, dit alles kan niet beter dan op OBS de Dolfijn! Een multiculturele school, de afspiegeling van onze Nederlandse maatschappij.