leerkracht wereldklas

• NT2

Inge van Breugel

Het werken in het onderwijs geeft mij veel voldoening. Samen met kinderen de hele dag bezig zijn en ze elke dag zien groeien, is het mooiste wat er is.

Ik werk inmiddels al 14 jaar in het onderwijs. Sinds eind januari 2016 ben ik werkzaam op de Dolfijn.

Op de Dolfijn ben ik een nieuwe en leuke uitdaging aangegaan: De Wereldklas. Het is heel bijzonder om met deze kinderen, die bij binnenkomst nog geen Nederlands spreken en soms ook veel gemaakt hebben, bezig te zijn. Je bent heel intensief met ze bezig op alle vlakken. Dat schept ook een sterke en speciale band met deze kinderen.

Nog elke dag sta ik versteld hoe snel ze dingen leren en oppikken. Het is dan heel mooi om die blije gezichten te zien. Deze kinderen groeien van alle kleine dingen en gebaren.

Het kost soms veel energie, maar dat is niet te vergelijken van wat je van deze kinderen terug krijgt.

Echt uniek werk!